En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele allıkınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de fazlasıyla önemle izleme edilmesi gerekmektedir.

Yangın Kapısı, acil durumlarda konstrüksiyondan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve ölümlü hayatını mahiyet meydan, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

Böylelikle imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış evet.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe malik olması zımnında yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya mevsuk ve kolaylıkla açılabilen gestaltya sahiptir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil yapmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kabartılı özelliklerinden bir öbürü bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında gömlek merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın Kapısı seçerken nazarıitibar edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bağlamlı olarak birkaç farklı himaye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin iyi cevaz olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Yangın Kapısı Aplikasyon Amacı Yangın baplarının üretim amacı âdem evladı sağlamlığını koruyup yangın ve esrar gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çdüzenışmasına imkân sağlar. Yangın kapıları ekseri kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası kabilinden ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdiveni kapısı, bir yangın yerinde insanoğluın binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir bapdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya menşe vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Yerel itfaiye yetkilileri ve çatı denetçmüterakki, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın tüm düzenleyici gereklilikleri alınladığından ve emin bir tahliye rotası katkısızlamada tesirli evetğundan tehlikesiz olurlar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini orantılı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve Yangın Kapısı dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler nazar önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle haklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page